woensdag 19 juli 2017

5D-blog


Vandaag, 19 juli, is de klassenstrijd begonnen. Wij hebben deze bezocht om te kijken wat er allemaal gebeurt en wat de leerlingen ervan vonden. De klassenstrijd is een nieuw fenomeen binnen het Felisenum, wat volgens de rector een jaarlijks terugkerende traditie moet worden. De activiteiten lopen uiteen van rondrennen bij levend stratego tot simultaan schaken #hardgaan. 

En als eerste hebben we het muzikale aquarel bezocht, het idee was dat de leerlingen aan de hand van een muziekstuk een aquarel gingen schilderen. Het idee was leuker dan de uitvoering, want de leerlingen hadden geen idee wat ze aan het doen waren. Terwijl de een rechte lijn tekende was de ander gewoon wat willekeurige kleuren op het vel aan het smijten.  Dit tot grote ergernis van onze favoriete tekendirigent mevrouw Den Dekker.

















Vervolgens gingen we langs bij het Romeins mozaïek waar de vijfde klas veel kennis over zou moeten hebben na de Rome reis. Dit was helaas (nog?) niet terug te zien in de resultaten. Terwijl mevrouw Berkvens hartstochtelijk mozaïek blokjes aan het hakken was waren de leerlingen bezig met het neerleggen van deze papierstukjes wat natuurlijk moeilijker is dan het lijkt ;)


(En bij sommige kan het mozaïek op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. )

Vervolgens bracht onze expeditie ons naar lokaal 105. In dit lokaal zagen wij een woeste strijd tussen de 4 klassen van de vijfde jaarlaag. Klas 5A (sovjet-Unie) , duidelijk de overheersende partij, stond overheersend aan kop. Geleid door hun leider Bram, aka Stalin, sleepten zij de overwinning binnen. 

Onderweg naar lokaal 1 werden wij overweldigd door een groep rennende kinderen. We werden overvallen met de vraag of wij vlaggen bij ons hadden voor een selfie. Helaas hadden wij niet het benodigde materiaal voor hun frappante en-face zelfportret met hun mobiele telefoon. 

Ondertussen was in lokaal 1 het Mario karten bezig. De gefocuste gezichten en bezwete controllers waren overweldigend. Bijna net zo leuk als de markante Parade. Joshi, vertegenwoordigeer van klas 3C, stond aan kop. Op de hielen achtervolgd door Wario, de sluwe tweelingbroer van Mario. Toad vormt de achterhoede op de elfde plek. Helaas zou klas 3D niet in de prijzen vallen vandaag. 

 
Na onze toch door de rimboe van lokaal 1 kwamen wij in lokaal 8. De spanning was duidelijk te voelen. Aan de cirkel van tafels zaten de kinderen een wanhopige poging te doen om de grote geschiedenis leider te verslaan. De heer Starreveld stond in het midden en ging tafel na tafel af. De ene na de andere slachtoffer beet in het stof. Talloze paarden en koninginnen deed hij de das om. Toen één van de gedupeerden met tranen in de ogen het strijdveld ontvluchtte werd het ons te veel en zochten wij toevlucht in de mediatheek.

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten