donderdag 20 juli 2017

HET FAALISENUM EN DE FELIFALEN, BLOG 3B
Twee dagen lang heerst er een woeste strijd op het Gymnasium Felisenum. Tijdens deze klassenstrijd klauwen klassen elkaar de ogen uit om de titel ‘beste klas 2017’ te verkrijgen. En hoewel elke klas beweert de beste te zijn, vroegen wij ons af of ze echt zo goed zijn als ze beweren. Wij gingen daarom op zoek naar de grootste falen die klassen hebben gemaakt.

We vroegen ons aan het begin af waar de meeste ruimte is voor mislukking, en al snel kwamen we op ‘Natuurkundepret met pet (level 1)’, waarbij leerlingen onder andere een petfles zo ver mogelijk weg probeerden te lanceren. Hoewel wij hoopten op ontploffende flessen en huilende kinderen, was het meest eigenaardige dat er gebeurde dat de fles (door de magie van natuurkunde) een draai de verkeerde kant op maakte, en daarbij diverse bottleflippers in gevaar bracht.

Hierna wilden we natuurlijk iets spectaculairder, waarop we onze hoop vestigden op de ‘Hedendaagse Griekse tragedie’, maar daar was niemand. Dus hierbij onze eigen ervaring met deze tragedie. We kregen een boekje met daarin meerdere Griekse tragedies, waaruit we er een mochten kiezen om op te voeren. Een ruim scala van attributen en kostuums maakten dat elk toneelstuk grote potentie had, maar helaas... ...WE F*CKED UP. Ons drie minuten durende toneelstuk zat vol met historische incorrectheid, tijdsprongen en heel veel vergeten tekst, maar Mnr. van Vroonhoven (a.k.a. Vroonie Flex) lachte beleefd om onze hilariteit.

De hoop op iets spectaculairs was opgegeven toen we langs tekenen kwamen, waar ze logo´s voor het Felisenum ontwerpen. Mvr. Jeliazkova zo aardig was om met ons te praten over de resultaten. Wij citeren: "Er zijn geen lelijke of rare logo´s, maar wel hele abstracte logo’s." En we weten allemaal wat ‘abstract’ betekent.

P.S. ons logo is op dit moment de beste!
Ten slotte besloten we voor de grap om langs Mario Kart te gaan, maar daar waren de karters te geconcentreerd om ook maar enige aandacht aan ons te schenken. En ook al hadden we geprobeerd te praten zouden we nooit boven de strijdlustige kreten (die vooral uit scheldwoorden bestonden) uitkomen.

Wij konden hieruit concluderen dat de klassen niet zo falend zijn als we hadden gehoopt, maar de weinige mislukkingen waren wel vermakelijk.



 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten