woensdag 19 juli 2017

Blog 1B


Op het gymnasium Felisenum is vandaag de klassenstrijd begonnen. Alle leerlingen zijn verkleed naar het land dat ze vertegenwoordigen. De bedoeling is dat de leerlingen zoveel mogelijk wedstrijdjes winnen en daarmee punten verdienen. In kleine groepjes van 5 gaan ze op pad. We vroegen een paar leerlingen wat ze er van vinden en of ze bijvoorbeeld een tactiek hadden, als eerste gingen we langs bij de taartenbakwedstrijd. De leerlingen werken zich in het zweet om hun taart zo mooi mogelijk op te maken. We treffen een leerling uit de 3de. Hij vertelt ons met een grote glimlach dat ze laatste staan maar hij houdt de moed erin en verdiept zich weer in zijn taart.

We kijken ook nog even bij de andere deelnemers, naast een zwembad van chocolade en een taart die nog vol in de versiering stond was er een taart met bloemetjes van fondant, ons persoonlijke favoriet. Op de gang komen we een groepje vloggers tegen. Ze zijn druk bezig om zonder enige hulpmiddelen dan hun telefoon een vlog in elkaar te zetten. We vragen hen welk land ze vertegenwoordigen, waarbij een jongen met zelfgemaakte dreadlocks Jamaica antwoordt.

Bij het mozaïeken is iedereen druk in de weer. Ze hebben nog maar een uur en ze zijn pas net begonnen! Gelukkig is er iemand die dit onderdeel toevallig vreselijk vindt en vrolijk een eindje met ons meeloopt. Ze vindt de klassenstrijd leuk voor 1 keertje, maar de projectweek heeft haar voorkeur. Ondanks dat staan ze toch zeker op een plek die niet verkeerd is! 6de! Alle leerjaren doen mee (behalve de 6deklas) dus dat is een hele prestatie.

Ze loopt nog even met ons mee naar de activiteit: muzikale aquarel waarna ze met een vriendin blijft hangen die we meteen een paar vragen stellen. Het is een meisje uit 1B, dit is de klas die, nu nog, het hoogst staat van hun leerlaag, 4de! We maakte een foto van hun muzikale kunstwerken:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten