donderdag 20 juli 2017

Blog 4D: Klassenspijt

De laatste twee dagen hebben wij besteed aan de klassenstrijd. Deze competitie bestaat uit spellen waarbij alle klassen van de jaarlagen 1 t/m 5 tegen elkaar strijden. Hierbij moet men denken aan taarten bakken, levend stratego en bruggen bouwen. Daarentegen waren er ook activiteiten die dichter bij de schoolvakken lagen, zoals een vertaalwedstrijd en wiskunde quiz. Deze werden vaak als saaier beschouwd.

Wij hebben voor onze huidige bezigheid, bloggen, leerlingen en leraren geïnterviewd. Vooral de lagere klassen waren enthousiast over deze dagen. Veel mensen uit de bovenbouw kwamen überhaupt niet opdagen aangezien het einde van het jaar nadert en iedereen dood op is. Dit was dan ook het grootste probleem bij de sportieve activiteiten. Vooral de creatieve handelingen zijn erg populair, omdat deze minder energie eisen.

Meneer van Nifterick uitte zijn mening over deze dagen met het antwoord ‘deze twee dagen’ toen hij gevraagd werd wat hij het minst leuk vond van de klassenstrijd. Samen met meneer Thoolen hebben we besloten dat dit soort projectweek dagen veel nuttiger zouden zijn aan het begin van het jaar. Op dit punt hebben de meesten een nieuwe klas en is dit dus een slimme manier om elkaar te leren kennen. Iedereen was het met elkaar eens dat het een typisch gevalletje ‘het juiste op het verkeerde moment’ was. Hiernaast is een voorbeeld van de pure depressie die alle actieve gebeurtenissen overal oproepen. Gelukkig hebben we straks nog een danswedstrijd…
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten