woensdag 19 juli 2017

Wees niet bang

‘Wees niet bang om af en toe een trucje te doen’


3A ligt aan kop, maar 3C zit ze op de hielen. Zoef, daar gaat 3B ze allemaal voorbij. Ja, ja mensen, de spanning loopt hoog op hier bij het Mario-kartkampioenschap van het Gymnasium Felisenum. Natuurlijk is dit niet de normale gang van zaken, maar vandaag is ook niet zomaar een schooldag. Vanochtend ging de eerste klassenstrijd van het bekende gymnasium uit Velsen-zuid van start. Met een spetterende parade vertegenwoordigen alle klassen hun eigen land en strijden vurig om de felbegeerde titel “beste klas van 2017”. Twee dagen lang voeren afgevaardigden van elke klas opdrachten uit om de harten van de juryleden te winnen en zo veel mogelijk punten te verzamelen.

Van bottle-flip contests en levend pacman tot aquarellen maken op muziek en taarten versieren. Alles komt voorbij op deze spannende dagen. Zelfs worden er nieuwe logo’s ontworpen voor de school. In een gesprek met Meneer Kemper –de rector van de school- kwam naar voren dat er gezocht wordt naar een kunstwerk voor achter op de school. Wie weet zien we dus nog één van deze meesterwerken binnenkort terug…  Ook moesten we natuurlijk even peilen wat nou precies het lievelingsland van onze rector is. Met hutspot en sporadische uitbarstingen zijn wij tot de conclusie gekomen dat hij,
ondanks zijn vakanties naar Italië, een echte ras Nederlander is.


Voor nu is koploper van het Mario-kartkampioenschap Thijs Spanjaard uit 3B. Behendig ontwijkt hij elk obstakel en vliegt hij door de bochten heen. Zo stuift hij al zijn tegenstanders voorbij. Nog nat van het zweet vertelde hij ons zijn geheim voor succes. “Het zit hem in de bochten, als je niet weet hoe je goed moet driften maak je geen kans tegen de grote jongens in de Mario-kartwereld. Blijf ook vooral achter je kijken en wees niet bang om af en toe een trucje te doen.” Aldus Thijs. Zijn grootste                                                                                         troef, echter, houdt hij nog even achter de hand.

Wij zijn zeker nog niet uitgekeken op deze enerverende wedstrijd. We zijn zeer benieuwd of Thijs zijn titel gedurende deze twee dagen kan behouden. Hou deze pagina in de gaten voor verdere updates over het kampioenschap.


Tünde de Vries, Kim Matthieu, Daan Peranovic, Madelief Koeman, en Roy Metselaar uit 5A

Geen opmerkingen:

Een reactie posten